Ulasan Token OST: Permulaan-Blockchain-sebagai-a-Perkhidmatan

OST (Simple Token) adalah platform blockchain sebagai perkhidmatan (BaaS) yang berusaha untuk membawa teknologi blockchain kepada orang ramai. Salah satu cara untuk melakukannya adalah melalui pembuatan token berjenama yang membolehkan perniagaan membuat token mereka sendiri, tanpa perlu bimbang tentang teknologi di sebalik token atau syarat undang-undang seperti Ketahui Pelanggan Anda.

OST juga menyediakan semua API dan SDK yang diperlukan kepada pembangun, dan dengan memasukkan dompet, papan pemuka dan protokol OST, rakan OST sudah menjangkau lebih dari 300 juta orang.

Namun, dengan sekian banyak rantaian BaaS yang bersaing, dapatkah ia meningkat di paruh atas?

Dalam tinjauan OST ini, kita akan melihat secara mendalam teknologi projek, ahli pasukan dan peta jalan. Kami juga akan melihat kes penggunaan token OST dan kes jangka panjangnya untuk penggunaan secara besar-besaran.

Kes Penggunaan Token Ringkas OST

Terdapat banyak cara agar Token Sederhana dapat digunakan oleh perniagaan dan pengguna dalam aplikasi untuk menghadapi masalah di dunia nyata. Sebenarnya, banyak perniagaan sudah melakukan itu, sebab itulah rakan OST sudah menjangkau 300 juta pengguna.

Salah satu tujuan Simple Token adalah untuk mengurangkan kesesakan blockchain Ethereum. Ia melakukan ini melalui protokol OpenST Mosaic, yang dirancang untuk dilancarkan dalam keadaan alpha pada suku pertama 2019. OpenST Mosaic memperkenalkan metablockchains untuk membolehkan throughput transaksi kelas internet di Ethereum.

Urus niaga akan berjalan dengan pantas pada rantaian blok tambahan dengan keselesaan ekonomi dijamin secara tidak segerak pada blockchain Ethereum. Ini akan meningkatkan throughput transaksi untuk blockchain Ethereum dan akan memberi manfaat kepada seluruh ekosistem Ethereum.

Tujuan lain adalah untuk mempermudah proses aplikasi pengguna untuk membina komuniti yang berkembang berdasarkan insentif token berjenama. Ia ingin bukan sahaja menjadikan teknologi mudah diakses, tetapi juga akan menghilangkan beban peraturan dan kewangan untuk membuat dan mengekalkan token berjenama. Ini akan membolehkan syarikat memfokuskan diri pada perisian atau platform mereka sendiri, pada dasarnya kekuatan mereka, sementara Simple Token dan protokol OpenST mengendalikan semua aspek berkaitan dengan blockchain ekonomi token.

Salah satu kes penggunaan utama untuk token berjenama ini adalah serupa dengan program kerap terbang dan program kesetiaan lain. Sudah ada segelintir syarikat yang bekerjasama dengan OST dan meneroka pelepasan program kesetiaan berdasarkan blockchain mereka sendiri.

Kes Penggunaan Rakan Kongsi OST

Industri rakan kongsi yang berpotensi untuk OST Network Token

Sebagai contoh, andaikan Uber memutuskan untuk membuat program kesetiaan berdasarkan protokol OpenST dan teknologi OST. Mereka boleh memberikan ganjaran dalam token Uber berjenama mereka sendiri untuk perkara seperti memberikan ulasan, menyumbang kepada perbincangan dalam talian, atau bahkan sebagai rebat peratusan dalam perjalanan Uber.

Lebih-lebih lagi, mereka dapat menjadikan penggunaan token sebagai pilihan yang lebih menarik untuk menggunakan fiat. Dengan membawa pemandu ke dalam campuran dengan menawarkan token untuk pelbagai tindakan, atau membayarnya dalam token Uber, keseluruhan ekosistem akan dibuat.

Teknologi Token Ringkas OST

Protokol OpenST adalah teknologi yang memungkinkan mana-mana syarikat melancarkan token mereka sendiri dan mewujudkan ekonomi token yang boleh diskalakan dan selamat untuk penggunanya. Ia juga merangkumi sekumpulan alat yang memudahkan pembangun berinteraksi dengan semua ciri yang ditawarkan oleh blockchain.

Dalam praktiknya ia digunakan seperti ini:

 1. Blockchain Simple Token terdiri daripada rangkaian sampingan Simple Token yang menghubungkan ke blockchain Ethereum melalui protokol OpenST.
 2. Rangkaian sampingan ini mempunyai kontrak pencetakan mereka sendiri yang berkaitan dengan kontrak kontrak di Ethereum mainnet. Ini membolehkan pemindahan token berjenama.
 3. Terdapat pelaksanaan dua fasa yang termasuk dalam protokol OpenST untuk mewujudkan utiliti token dengan membuktikan maksud token yang dicetak.
 4. Setelah menentukan utiliti token tersebut terdapat rangkaian API REST yang dikeluarkan oleh protokol OpenST sehingga pembangun dapat menguruskan token baru dan membuat aplikasi di sekitarnya. API REST membolehkan interaksi dengan token dalam beberapa cara. Sebagai contoh:
  • Menguruskan kunci peribadi
  • Menyelesaikan penyelesaian
  • Memohon kontrak pintar
  • Memberi insentif dan ganjaran untuk pengguna
  • Hasilkan sejarah analisis dan transaksi

  Protokol OpenST sudah membolehkan pembangun membuat pelbagai aplikasi dan ciri yang mengagumkan, dan seseorang dapat meneka kekuatan platform hanya akan meningkat dari masa ke masa.

  Pasukan OST

  Walaupun OST bukan projek ‘lama’, ia mempunyai pasukan dengan banyak pengalaman dan bakat. Pasukan itu diketuai oleh pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif Jason Goldberg, yang merupakan usahawan bersiri yang telah mencipta sejumlah perniagaan berasaskan internet yang berjaya, bermula dengan Jobster pada tahun 2004. Selama hampir dua dekad, dia telah mencipta produk yang telah mencapai puluhan juta pengguna.

  Pasukan Token OST

  Sebilangan Ahli Pasukan OST. Imej melalui Pasukan OST

  Projek OST dihasilkan dari projek terdahulu bernama Pepo, yang bermula pada 2016 dan masih aktif hingga kini. Sebilangan besar pasukan asal berasal dari Pepo, tetapi pasukan ini telah berkembang secara mendadak sejak awal OST. Sebenarnya, ketika memulakan projek ini mempunyai kira-kira 30 anggota pasukan, tetapi pada tahun sejak dilancarkan, ia telah meningkat dua kali ganda kepada 60 ahli pasukan. Terdapat selusin penasihat tambahan yang bekerjasama dengan OST untuk memastikan projek ini berjalan lancar.

  Satu pencapaian luar biasa selain dari lompatan teknologi yang dilakukan oleh OST adalah dalam bidang kewangan. Ada yang menyebut ICO OST ICO paling profesional yang dilaksanakan sehingga kini. Pemimpin OST tidak mengeluarkan sebarang perbelanjaan dan selain pasukan lebih daripada 70 anggota penuh dan sambilan, mereka juga melibatkan dua firma undang-undang, selusin pengurus komuniti, tiga ahli ekonomi, dan empat syarikat perakaunan besar. Tidak perlu dikatakan mereka mencari ICO yang berjaya dan seperti yang anda lihat kemudian itulah yang mereka dapat.

  Perkongsian OST

  OST telah mengumumkan lebih daripada 30 perkongsian, dan perkongsian tersebut kini memastikan teknologi OST menjangkau lebih dari 300 juta pengguna. Walaupun pasaran cryptocurrency mengalami pasaran bear bear pada tahun 2018, OST dapat terus menandatangani syarikat baru untuk menggunakan teknologi mereka. Ini sangat menjanjikan untuk penggunaan jangka panjang protokol OpenST dan teknologi OST.

  Sekiranya anda mahu, anda boleh mendapatkan gambaran keseluruhan mengenai jenis projek yang berjaya ditandatangani oleh OST, anda boleh terus ke sana halaman rakan kongsi. Ini beroperasi di sejumlah industri yang berbeza dan mempunyai banyak kes penggunaan yang berbeza.

  Rakan Kongsi OST

  Sebilangan daripada 30+ Rakan Kongsi OST

  Anda mempunyai orang-orang seperti The Terang Co yang mengubah dunia melalui membeli-belah secara sedar. Anda juga mempunyai Fainin yang mengembangkan aplikasi dan ekosistem di mana anda boleh mencuba produk sebelum anda membelinya. Projek lain yang menarik yang dibina di rangkaian OST ialah Touriocity yang cuba memecahkan cetakan lawatan dan perjalanan bandar yang basi.

  Token OST

  OST ICO diadakan pada 1 Disember 2017 kerana perhimpunan besar-besaran di pasaran cryptocurrency baru selesai. Tidak menghairankan, OST dapat mengumpulkan $ 21.7 juta, yang merupakan 109% dari matlamat $ 20 juta mereka. Token dijual pada harga $ 0,0889 dan terdapat sejumlah 240 juta token yang ditawarkan untuk dijual, yang merupakan 30% daripada jumlah penawaran 800 juta token OST.

  Dengan kenaikan cryptocurrency sepenuhnya, OST meningkat dengan pesat, mencapai paras tertinggi sepanjang masa $ 1.11 pada 10 Januari 2018. Malangnya 2018 tidak begitu baik dengan cryptocurrency dan pada 4 Januari 2019, hampir satu tahun dari sepanjang masa tinggi, OST diperdagangkan pada harga hanya $ 0.023993, memberikan pelabur awal kerugian sekitar 75% pada harga ICO.

  Binance OST

  Daftar di Binance dan Beli Token OST

  Anda boleh membeli OST di Upbit atau Binance dengan mudah, dan terdapat juga jumlah token perdagangan kecil di IDAX, IDCM, Bittrex dan Huobi. Akhirnya OST merancang untuk melancarkan BT Exchange, yang akan membolehkan kecairan di seluruh token berjenama yang dibuat di platform. Sebagai tambahan kepada OST dan token berjenama, pertukaran juga diharapkan dapat berfungsi dengan mata wang fiat.

  Kerana OST adalah token ERC-20 ia boleh disimpan di mana-mana dompet yang mematuhi ERC-20. MyEtherWallet dan MetaMask adalah dua yang paling popular, tetapi ada banyak lagi yang boleh digunakan.

  Pembangunan OST & Peta Jalan

  Untuk menentukan berapa banyak kerja yang dilakukan pada suatu projek, ada baiknya melihat repositori GitHub mereka. Ini dapat memberi anda gambaran keseluruhan mengenai jumlah kod yang mendorong pemaju dan oleh itu berapa banyak teknologi projek sedang maju.

  Menggali ke Repositori OST, sangat jelas bahawa mereka sibuk bekerja dengan beberapa inisiatif mereka yang terpisah. Memandangkan ukuran OST terdapat sejumlah repositori tetapi kita akan melihat 2 teratas.

  OST Token GitHub

  Beberapa Komitmen untuk Repositori OST

  Nampaknya terdapat sedikit perancangan dari segi kerja dev kerana pemaju mempunyai peta jalan dan garis masa yang menarik terutama untuk tahun depan.

  Sebagai contoh, pada suku pertama 2019 mereka akan menjalani audit keselamatan OpenST dan OST Mainnet. Mereka juga akan mengeluarkan OpenST Protocol Mainnet Beta dan OpenST Mosiac di Alpha. Selari dengan ini, mereka berharap dapat menggabungkan fungsi untuk menebus BT untuk pembelian dalam aplikasi (tahap alpha).

  Kemudian pada tahun ini, mereka dikecualikan untuk melancarkan OpenST Protocol secara langsung dan juga OST KIT di Beta. Mereka juga akan melepaskan SDK dompet OST dan integrasi OST KYC. Di Q2 juga diharapkan mereka dapat merilis aplikasi BT secara langsung.

  Pasukan OST mempunyai banyak peta jalan yang luas yang meluas hingga tahun 2020 dengan tonggak terperinci. Akan menarik untuk melihat sama ada pasukan dapat memenuhi objektif ini dan apakah maksudnya untuk minat dalam projek ini.

  Kesimpulannya

  Penurunan harga token OST tidak membangkitkan keyakinan, tetapi kita harus ingat betapa teruknya pasaran beruang 2018 dalam mata wang kripto. Simple Token masih mempunyai pasukan yang kuat di belakangnya, dan telah maju dengan ciri-ciri baru dan perkongsian walaupun terdapat pasaran beruang.

  Dengan projek blockchain baru-baru ini mula gagal dalam peningkatan jumlah Simple Token kelihatan lebih menarik untuk lintasan pertumbuhannya. Projek ini terus mencapai tarikh akhir dan secara aktif menambah ahli pasukan baru.

  Dengan rakan kongsi baru ditambah semua keperluan projek adalah untuk pasaran beruang akhirnya kehilangan pegangannya terhadap cryptocurrency. Projek ini berada pada kedudukan yang baik untuk pertumbuhan yang meletup apabila ia berlaku.

  Gambar Pilihan melalui Fotolia

  Mike Owergreen Administrator
  Sorry! The Author has not filled his profile.
  follow me