Ulasan TrueUSD: Deep Dive pada TrustToken TUSD

TrueUSD adalah stablecoin lain yang sangat popular yang baru-baru ini melanda pasaran. Sejak dilancarkan tahun lalu, stablecoin ini sudah menjadi kegemaran ramai pedagang.

TrueUSD dikeluarkan oleh pasukan Trust Token dan merupakan cryptocurrency yang disokong sepenuhnya. Ini adalah topik yang sangat hangat pada masa ini terutama ketika datang ke banyak kontroversi yang mengelilingi stablecoin terbesar, Tether USDT.

Namun, adakah TrueUSD benar-benar alternatif terbaik untuk status quo?

Dalam ulasan TrueUSD ini, saya akan berusaha menjawabnya dengan memberikan apa yang anda perlu ketahui. Saya juga akan melihat keselamatan dan keselamatan serta kebaikan dan keburukan.

Apa itu TrueUSD?

TrueUSD (TUSD) adalah salah satu koin stablecoin yang semakin meningkat yang menghubungkan nilai mereka dengan dolar A.S..

Itu dibuat dan dikeluarkan oleh TrustToken dan pasak dan rizab juga dikelola oleh TrustToken. Ciri unik TUSD adalah bahawa ia adalah stablecoin pertama yang dilancarkan dengan fokus utama ialah ketelusan.

Apa itu TrueUSD

Apa itu TrueUSD? Imej melalui Laman web Trust Token

Mereka yang berminat dengan TUSD boleh mendaftar dan membelinya pada kadar 1: 1 berbanding dolar A.S. pada Platform TrustToken.

TUSD dengan cepat diterima pakai berkat ketelusannya dan ia disenaraikan di banyak pertukaran cryptocurrency utama. Pada masa ini ia adalah cryptocurrency terbesar ketiga puluh tujuh berdasarkan capaian pasaran, yang meletakkannya di belakang beberapa stablecoin lain, namun, ia juga merupakan komponen utama ekosistem blockchain yang sedang berkembang.

Pertumbuhan dan keunggulan TUSD telah membantu meningkatkan persepsi dan reputasi stablecoin dalam kalangan penduduk umum, serta di kalangan pelabur dan pengawal selia. Ini kerana ia sepenuhnya telus dan stablecoin terkawal pertama disokong sepenuhnya oleh dolar A.S..

Stabilcoins TrustToken

Fiat Disokong Stablecoins of Trust Token

Sebagai tambahan kepada TUSD, TrustToken telah mengumumkan pelancaran beberapa mata wang fiat token lain baru-baru ini. Ini termasuk versi tokenized dolar Australia (TAUD), Pound Britain (TGBP), dolar Kanada (TCAD), dan dolar Hong Kong (THKD). Sebagai tambahan, versi tokenized dolar Singapura (TSGD) diharapkan pada tahun mendatang.

Banyak individu, syarikat, dan institusi mendapati bahawa TUSD dan stablecoin TrustToken lain sesuai untuk keperluan mereka. Sebagai tambahan kepada kes penggunaan yang jelas sebagai stablecoin, kes penggunaan lain untuk TUSD termasuk pendanaan margin di bursa, pinjaman cryptocurrency, dan sebagai deposit untuk akaun berbunga.

TUSD Stablecoin

TUSD adalah simbol ticker dan nama bentuk pendek dolar A.S. Ia adalah aset token pertama yang dibuat di platform TrustToken, dan merupakan stablecoin telus pertama yang dikawal selia sepenuhnya.

TUSD mewakili dolar A.S. dengan kadar 1: 1. TUSD adalah token ERC-20 yang dibuat di blockchain Ethereum, di mana ia memperoleh keselamatannya dari.

Mereka yang menggunakan TUSD mendapat keuntungan daripada kemampuan untuk segera memasuki dan keluar dari pasaran cryptocurrency tanpa perlu bimbang tentang kekangan masa yang dibuat oleh proses penyelesaian dalam ekosistem perbankan tradisional.

Token TrueUSD ERC20

Kontrak TrueUSD Stablecoin ERC20. Imej melalui Ethercan

Kerana TUSD adalah token ERC-20, ia memanfaatkan ekosistem blockchain Ethereum yang terus berkembang dan berkembang. Ini memberi kelebihan kontrak pintar sumber terbuka, yang menguatkan urus niaga USD 24/7/365.

Token TUSD dibuat dan dimusnahkan semasa pengguna membeli dan menebusnya. Setiap USD yang diterima semasa TUSD dibuat dimasukkan ke dalam escrow, yang bermaksud bekalan TUSD yang dikeluarkan dan diedarkan sepenuhnya sepenuhnya dijamin dan disokong oleh dolar A.S..

Selanjutnya, dolar A.S. ini disimpan dalam akaun bank yang diinsuranskan oleh FDIC di A.S. dan diaudit setiap bulan oleh firma Cohen & Syarikat.

Bagaimana TUSD Berfungsi?

TrueUSD berfungsi melalui penggunaan kontrak pintar Ethereum pada blockchain Ethereum. Melalui kontrak pintar ini, ia dapat mengeluarkan dan menebus versi dolar A.S..

Setiap kali pengguna membeli TUSD melalui platform TrustToken dengan dolar A.S. kontrak pintar yang mendasari platform secara automatik membuat dan mengeluarkan jumlah TUSD yang setara, yang kemudian menjadi bahagian dari bekalan token yang beredar.

Sebaliknya, setiap kali pengguna menebus TUSD melalui platform TrustToken, kontrak pintar secara automatik mengambil token yang ditebus dan membakarnya, atau menghapusnya secara kekal dari bekalan TUSD yang beredar. Pada masa yang sama, platform memberi kredit kepada pengguna dengan jumlah dolar A.S. sama dengan jumlah TUSD yang ditebus.

Pembelian & amp; Tebus TrueUSD

Pembelian & Tebus Proses dengan TrueUSD. Imej melalui Blog TrustToken

Salah satu faedah menggunakan TUSD ialah TrustToken tidak mengenakan bayaran pembelian atau penebusan untuk transaksi. Syarikat itu menjana pendapatannya melalui pengumpulan faedah dari dolar A.S. yang disimpan dalam akaun syarikat.

Oleh kerana para peniaga menyedari kemampuan mereka untuk membeli dan menjual TUSD pada nisbah 1: 1 dengan TrustToken, ia mewujudkan peluang arbitraj semula jadi di pasaran, dan ini menjadikan token tetap pada dolar.

Adakah TUSD Selamat?

TUSD secara meluas dianggap sebagai salah satu koin stabil paling selamat yang kini terdapat di pasaran. Ini sebahagiannya disebabkan oleh ketelusan TrustToken dan sifat cryptocurrency yang disokong sepenuhnya. Terdapat sebab lain untuk menganggap TUSD sebagai pegangan yang selamat:

 • Keselamatan – Kontrak pintar yang digunakan oleh TrustToken telah diaudit secara bebas sebanyak tiga kali, oleh tiga firma keselamatan yang berbeza, dan tidak ada masalah yang dijumpai atau dilaporkan oleh salah satu dari mereka.
 • Escrow – Tidak hanya semua dana yang disokong TUSD disimpan dalam escrow, tetapi juga dipegang oleh syarikat amanah pihak ketiga sehingga TrustToken tidak memiliki akses langsung ke dana pengguna yang disimpan dalam simpanan.
 • Insurans Aset – Pemegang TUSD dilindungi secara sah dari penyalahgunaan dana oleh undang-undang Amerika Syarikat dan akaun di mana dana disimpan adalah akaun yang diinsuranskan FDIC.
 • Pengauditan – TrustToken diaudit setiap bulan oleh firma perakaunan Cohen & Syarikat dan pengesahan dihantar. Ini memastikan bahawa TUSD tetap dijamin sepenuhnya dengan dana tambahan yang sesuai dengan penawaran yang dikeluarkan.
 • Berlesen dan Dikawal Selia – TrustToken dilesenkan sepenuhnya untuk beroperasi di A.S., dan TUSD adalah stablecoin terkawal pertama yang dikeluarkan di A.S..

Kebaikan Menggunakan TUSD

Terdapat beberapa sebab individu dan institusi menggunakan TUSD. Salah satunya ialah membolehkan peniaga dan pelabur memasuki pasaran cryptocurrency tanpa terdedah kepada turun naik secara langsung. Ini juga membolehkan pelabur dan pedagang yang sama keluar dari pasaran dan mengelakkan naik turun naik dengan mencari kestabilan TUSD.

Faedah TUSD

Kelebihan Menggunakan TUSD Stablecoin

Di antara stablecoin TUSD tetap telus, dengan audit bulanan yang mengesahkan jumlah dolar AS yang disimpan dalam escrow dalam akaun bank A.S. yang diinsuranskan oleh FDIC sepadan dengan jumlah TUSD yang beredar.

Apabila bilangan pasangan perdagangan dan kecairan bertambah, TUSD akan menjadi semakin berguna. Akhirnya, terdapat risiko pihak ketiga yang terhad kerana TUSD dapat ditebus dengan mudah, atau disimpan di mana-mana dompet peribadi yang serasi dengan ERC-20.

Syarikat TrustToken

TrustToken dikembangkan sebagai platform untuk tokenisasi aset. Ia merancang untuk membawa faedah blockchain ke aset tradisional, bermula dengan dolar A.S. dan mata wang fiat global utama yang lain.

Dari situ TrustToken merancang untuk beralih ke tokenisasi aset lain seperti batu permata, logam berharga, harta tanah dan banyak lagi. Ada kemungkinan bahawa ekuiti atau koleksi seperti seni dapat dipertukarkan di masa depan.

Salah satu faedah utama dari tokenisasi tersebut adalah bahawa ia membawa potensi pemilikan aset secara pecahan.

Apa itu TrustToken

Gambaran keseluruhan Syarikat TrustToken

TrustToken mencipta platform mereka dengan kepercayaan bahawa tokenisasi pelbagai kelas aset akan memberi kemampuan kepada pelabur untuk mengakses peluang pelaburan tidak likuid yang sebelumnya tidak tersedia. Dan dengan menggunakan teknologi blockchain ini dapat dilakukan dengan selamat, selamat, dan mudah pada skala global.

TrustToken telah mengambil pendekatan pematuhan pertama ke platformnya, yang membawa kepada stablecoin pertama yang dikawal selia. Ini juga memberi kita ketelusan aset blockchain yang sedang dikembangkan dan dikeluarkan oleh TrustToken.

Gabungan pasukan pembangunan dan pengurusan yang kuat dan berpengalaman dan sokongan kuat dari firma seperti BlackTower Capital telah membawa kejayaan awal untuk platform dan aset blockchain dilepaskan.

Pasukan TrustToken

Yang paling menonjol bagi saya mengenai syarikat Trust Token adalah seberapa telus mereka. Ini sangat berbeza dengan Tether yang telah beroperasi dengan struktur organisasi yang semakin kabur.

Ketua Pegawai Eksekutif dan pengasas bersama TrustToken adalah Jai An, yang bekerja sebagai jurutera pertama di Kernel yang berusaha memodelkan otak manusia secara matematik. Sebelum itu, dia lulus dari University of Texas di Austin dengan memperoleh Ijazah Sarjana Muda dalam Sistem Maklumat.

Dia disertai oleh Rafael Cosman, yang bertindak sebagai Ketua Kejuruteraan di TrustToken, selain menjadi pengasas bersama kedua. Sebelum menolong, TrustToken Cosman juga bekerja sebagai jurutera di Kernel.

Dia juga meluangkan masa bekerja sebagai jurutera di Google dan juga merupakan pengasas bersama pusat teknologi bukan keuntungan StreetCode East Palo Alto. Beliau adalah lulusan Universiti Stanford dengan ijazah Sarjana Muda dalam Sains Komputer.

Pengasas Bersama Trust Token

Pengasas Bersama Trust Token

Tory Reiss adalah pengasas ketiga, dan juga bertindak sebagai Ketua Perkongsian dan Pembangunan Perniagaan di TrustToken. Setelah menamatkan pengajian dari Northwestern University dengan gelar dalam Ekonomi Tingkah Laku dan Keusahawanan di Pasar Baru, dia terus berada di posisi penjualan di Microsoft dan kemudiannya berperan dalam pengembangan perniagaan.

Berikutan itu dia adalah pemimpin penjualan pendiri untuk Lob di mana dia meningkatkan penjualan dari beratus-ratus ribu ketika bergabung dengan puluhan juta dalam ARR dalam dua tahun sambil meningkatkan kepada lebih dari 40 pekerja. Pengasas terakhir di TrustToken ialah Stephen Kade, yang mempunyai sejarah panjang kedudukan berjaya dalam bidang sains saraf dan ekonomi.

Berniaga & Menyimpan TUSD

Untuk membeli TUSD secara langsung, anda boleh pergi ke laman web TrustToken, mendaftar sebagai pengguna, menyelesaikan proses KYC, dan membeli secara langsung pada nisbah 1: 1.

Semua pembelian dan penebusan token dikendalikan sebagai pemindahan bank. Walaupun TrustToken tidak mengenakan sebarang bayaran untuk membeli atau menebus TUSD, bank pengguna masing-masing mungkin mempunyai yuran sendiri.

Beralih ke sokongan pertukaran, terdapat senarai yang cukup luas di mana anda boleh berdagang TUSD. Jumlah pertukaran terbesar berada di bursa BitZ namun, dengan lebih daripada 50% jumlah yang dilaporkan berlaku di sana. Menariknya ini adalah untuk pasangan TUSD / USDT, di mana peniaga menukar Tether stablecoin untuk TrueUSD stablecoin.

Pasaran TUSD

Beberapa Pasaran Terbesar untuk Dagangan TUSD. Imej melalui CMC

Pertukaran terbesar untuk TUSD seterusnya adalah Coinsbit, di mana terdapat sejumlah besar perdagangan bukan hanya terhadap USDT tetapi juga dengan pasangan BTC dan ETH. Pertukaran lain dengan jumlah dagangan TUSD yang cukup baik termasuk OKEx, BitMart, Coinall, MXC, Binance, dan Bithumb Singapore.

Manfaat utama kerana mendapat sokongan pertukaran yang begitu luas adalah bahawa sebarang kesalahan TUSD diselesaikan. Ini bermaksud bahawa jika terdapat sedikit penyimpangan dari pegangan $ 1 pada salah satu bursa ini, maka harga dapat dipulihkan dengan berdagang di antara bursa.

Dompet TrueUSD (TUSD)

Kerana TUSD adalah token ERC-20 pengguna boleh menyimpan token tersebut di dompet mana pun yang serasi dengan token ERC-20. Itu memberi pengguna banyak pilihan dompet, dari dompet mudah alih hingga dompet berasaskan web, hingga dompet desktop, atau untuk keamanan terkuat, dompet perkakasan seperti Ledger atau Trezor dapat digunakan.

Bagi sesiapa yang memegang TUSD lebih dari beberapa ratus dolar, kami mengesyorkan menggunakan dompet perkakasan untuk keselamatan terbaik. Ini kerana semua kunci peribadi anda disimpan pada peranti dan semua pendaftaran transaksi dilakukan pada peranti.

Kebaikan dan Kekurangan TUSD

Oleh itu, sekarang anda samar-samar mengetahui apa itu TrueUSD, mari kita lihat secara objektif beberapa kebaikan dan keburukan menggunakan stablecoin ini.

Kelebihan TUSD

 1. TUSD diatur sepenuhnya dan dilesenkan di AS.
 2. Audit bulanan berkala dilakukan oleh firma perakaunan Cohen & Syarikat, yang memastikan TUSD sentiasa disokong sepenuhnya oleh dolar A.S. berdasarkan asas 1: 1.
 3. Terdapat kecairan yang sangat baik untuk TUSD, dengan token berdagang di puluhan pertukaran yang berbeza, termasuk yang terbesar seperti Binance dan MXC.
 4. TUSD adalah token ERC-20 yang memberikannya keselamatan blockchain Ethereum. Selain itu, ia memberi pengguna pelbagai dompet untuk menyimpan token, termasuk dompet perkakasan yang memastikan token itu selamat daripada penggodam.
 5. Akaun bank yang memegang dolar A.S. yang menyokong TUSD semuanya diinsuranskan sehingga $ 250,000.
 6. Sebagai tambahan kepada TrueUSD, TrustToken juga telah menerbitkan TrueCAD, TrueAUD, TrueHKD, dan TrueGBP dan mempunyai rancangan untuk mengeluarkan banyak lagi mata wang token dan aset lain.

Kekurangan TUSD

 1. Pengguna yang membeli atau menebus TUSD dari TrustToken dikehendaki melengkapkan dokumen Kenali Pelanggan Anda (KYC) dan Anti Pengubahan Wang Haram (AML). Walaupun ada yang tidak melihat ini sebagai negatif, ada banyak di ruang blockchain yang menganggap ini sebagai pencerobohan privasi mereka.
 2. TUSD dan aset digital lain yang dikeluarkan oleh TrustToken benar-benar terpusat, sehingga TrustToken dapat membekukan akaun pengguna atau bahkan merampas token mereka sekiranya mereka merasa pengguna telah melanggar syarat dan ketentuan penggunaan atau mana-mana undang-undang dan peraturan bahawa TrustToken wajib dipatuhi.
 3. Terdapat banyak pilihan sekarang. Berlalu ketika Tether adalah satu-satunya alternatif. Kini anda mempunyai nilai seperti Circle USDC, dolar Gemini dan bahkan versi terdesentralisasi di DAI Stablecoin.

Kesimpulannya

TrueUSD telah mendapat populariti sebagai stablecoin yang telus dan berguna dan pastinya menjadi pesaing untuk menjadi stablecoin teratas. Tumpuannya pada kepatuhan dan ketelusan menjadikannya pesaing kuat untuk Tether, yang mempunyai sejarah panjang mengenai amalan yang boleh dipersoalkan. Pada waktunya TUSD bahkan mungkin menjadi alternatif kepada USDT.

Dengan meletakkan TUSD di blockchain Ethereum, pasukan TrustToken menggunakan keselamatan, infrastruktur dompet, dan kontrak pintar yang terbukti bahawa TUSD perlu berkembang dan berkembang. Ini benar-benar keputusan yang bijak yang telah membantu TUSD memulai dengan lebih pantas daripada yang mungkin berlaku sebaliknya.

TrustToken telah mengeluarkan stablecoin berdasarkan mata wang fiat utama yang lain, dengan lebih banyak yang dirancang pada bulan dan tahun akan datang. Walaupun dengan sendirinya menarik, apa yang lebih menggembirakan ialah pelancaran harta tanah, bon, komoditi, dan aset lain yang akan datang.

Dengan menandakan aset-aset ini, TrustToken akan menjadikannya lebih luas melalui pemilikan pecahan oleh mereka yang mungkin tidak mampu melakukan pelaburan dalam aset tertentu.

TUSD adalah projek yang menarik dengan banyak potensi. Walaupun pada masa ini ia mempunyai kapitalisasi pasaran lebih dari $ 150 juta, itu boleh meningkat menjadi berbilion-bilion jika TUSD berjaya menggantikan USDT sebagai stabilcoin pilihan untuk peniaga.

Imej Pilihan melalui Shutterstock

Penafian: Ini adalah pendapat penulis dan tidak boleh dianggap sebagai nasihat pelaburan. Pembaca harus membuat kajian sendiri.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me